ADMINISTRAȚIE

Transport gratuit pe autobuze pentru elevii ploieşteni

ELENA V.

Autorităţile ploieştene au hotărât, astăzi, să acorde gratuitate la transportul public local pentru elevi.


RECOMANDAREA REDACȚIEI: Bicicleta MTB 26 EightyEight Alpin CX


Măsura a fost aprobată de Consiliul Local, forul legislativ al municipiului, cu unanimitate de voturi, ea urmând să intre în vigoare de la 1 noiembrie. De ea vor beneficia toţi elevii cu domiciliul sau reşedinţa în Ploieşti care provin din familii ale căror venituri lunare medii de persoană nu depăşesc 2.364 de lei.

Această facilitate, promisă încă din campania electorală din mai 2016, se va acorda din noiembrie, după ce autorităţile au avut discuţii timp de aproape două luni pe această temă, prima formulă luată în calcul la acel moment vizând şi studenţii, care între timp au fost scoşi din calcul.

Astfel, conform hotărârii adoptate miercuri de Consiliul Local Ploieşti, se acordă 100% gratuitate la transportul public local de călătiori, pe tot parcursul anului calendaristic, pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal care studiază la zi, în unităţi de învăţământ din Ploieşti, care au domiciliul sau reşedinţa în municipiu şi care provind din familii ale căror venituri lunare pe cap de persoană nu depăşesc 2.364 de lei. Acest prag a fost adoptat astăzi, în timpul şedinţei, consilierii propunând mai multe amendamente faţă de varianta propusă iniţial pentru proiectul de hotărâre, în care era trecută o valoare maximă a veniturilor cumulate din familie, de 6.000 de lei. Practic, în noua formulă, condiţiile sunt mult mai permisive. Spre exemplu, o familie în care părinţii câştigă împreună 6.500 de lei iar copilul beneficiază de alocaţia de la stat nu s-ar fi încadrat iniţial, însă, conform noilor condiţii, acum se încadrează sub limita de 2.364 de lei de persoană. De asemenea, o familie cu doi copii în care părinţii câştigă împreună, să zicem, 8.000 de lei, s-a încadra de asemenea. Pentru fiecare elev beneficiar, Primăria Ploieşti va deconta către operatorul de transport public valoarea integrală a unui abonament nominal lunar pe toate traseele, de 110 lei inclusiv TVA.

Preluat de pe telegramaph.ro.

Dă-ne like ca să citești cele mai noi știri direct pe Facebook! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s