EVENIMENT

VIDEO. Pericol de explozie în Prahova. Populația a fost evacuată pe o rază de 1 km

CLAUDIU G.

Pompierii ISU Prahova intervin pentru a asigura un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din gara Breaza de Nord. Mecanicul locomotivei a observat cum deasupra vagonului iese fum. Pompierii intervin pentru răcire.

19:43 Vagonul din Breaza a fost deschis. Nu mai e pericol de explozie

19:39 Raza de evacuare a crescut de la 800 m la 1 km, 56 de persoane fiind evacuate la ora actuală. Nouă trenuri sunt oprite din drum. Containerul nu a fost deschis încă. Se așteaptă alimentarea tuturor autospecialelor pentru deschidere.

19:12 Intervin echipaje de pompieri din București-Ilfov și din Brașov, pentru a asigura transportul persoanelor evacuate.

18:52 Pompierii se pare că se pregătesc să deschidă containerul.

18:44 Toate cele 42 de persoane au fost evacuate. 55 de pompieri se află la fața locului. 6 efective de jandarmi se deplasează la Breaza.

Potrivit digi24.ro, CFR spune că trenul venea de la Târgu Mureș la Ploiești. Trenul de marfă este compus din 25 de vagoane, fumul fiind sesizat la un container aflat la jumătatea trenului. Alimentarea cu curent a fost oprită, iar circulația feroviară este blocată. Populația este evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Peste 5 autospeciale ISU se deplasează la fața locului. Se pare că substanța din vagon este aceeaşi cu substanța care a provocat tragedia de la Mihăileşti.

Comunicatul CFR:

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transportă azot de la Tg. Murel la Ploiești Triaj. La această oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic. Două trenuri de călători – 15934 și 14038 – staționează temporar în gara Comarnic” (sursa digi24.ro).

Imagini furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s