CULTURĂ

Festivalul de Teatru: Marcel Iureș joacă miercuri seară la Ploiești

​ANDREEA M.

Marcel Iureș, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc și Gheorghe Visu se numără printre cei care vor pune în scenă, la Ploiești, miercuri seară, spectacolele programate în cadrul celei de-a doua zi a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu”.

Seara începe la 18.30, cu „Umbre”, un spectacol al Teatrului Național București cu Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mircea Rusu, Gavril Patru, Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea. Potrivit organizatorilor, „Umbre” este „O montare cu o distribuție extraordinară, care reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului (Vlad Cristache – n.r.). Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celuilalt, ca într-un puzzle care, odată asamblat, va dezvălui imaginea finală.”

Tot miercuri, dar de la ora 20.00, Teatrul ACT aduce la Ploiești spectacolul „N-ai tu treabă”, avându-l cap de afiș pe Marcel Iureș, care joacă în această seară alături de Alexandru Voicu și Andrei Seusan, într-o piesă de Cătălin Ștefănescu, după „Dănilă Prepelac”, al lui Ion Creangă, regizată de excepționalul Alexandru Dabija. „„Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de când lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi exisă un răspuns suveran: «N-ai tu treabă!»”, explică autorul Cătălin Ștefănescu de unde a apărut ideea care stă la baza acestei piese.

Preluat de pe telegrama.ro


Monocular Bresser Zoomar 8-25×25 – 267,99 lei” 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s