POLITIC

Sebastian Ghiță își pune averea la adăpost? Soția l-a dat în judecată

ELENA V.

Fostul deputat de Prahova Sebastian Ghiță, urmărit penal în mai multe dosare și în prezent aflat în Serbia, unde a fugit imediat după ce i-a expirat mandatul de parlamentar și, odată cu el, imunitatea, figurează ca pârât în dosarul 20132/281/2017, înregistrat pe 3 octombrie, la Judecătoria Ploiești.

banner-emag-sph

Informația a fost dezvăluită miercuri seară, la Antena 3. Reclamant este chiar soția acestuia, Mădălina Ghiță, iar obiectul indicat pe portalul instanțelor de judecată este „partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial”.

Cauza a avut și un prim termen, luni, pe 13 noiembrie, fiind amânată până pe 11 decembrie.

Interesant este că, tot la Judecătoria Ploiești, ANAF înregistra, ca reclamant, pe 28 august, un alt dosar, 17493/281/2017, având același obiect și în care ca pârâți figurează Sebastian și Mădălina Ghiță. În această cauză nu a fost stabilit niciun termen.

Bunurile lui Ghiță se află sub sechestru, în cadrul anchetelor penale care îl vizează. De asemenea, numele său apare în dreptul celei mai mari cauțiuni stabilite vreodată în România: 13 milioane de euro. La vremea respectivă presa centrală scria că procurorii au ales această sumă reprezentând 10% din averea fostului deputat care s-ar fi ridicat, așadar, la 130 de milioane de euro. Alte surse susțin însă că acesta ar fi mult mai bogat, iar averea lui ar fi estimată la aproximativ 200 de milioane de euro.

Sursa: telegrama.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s