OAMENII PRAHOVEI

De la domeniul militar la cel medical. O tânără prahoveancă se pregătește pentru o viitoare carieră de medic

BOGDAN DINU

Alexandra Bărbuță are 18 ani și s-a născut la Sinaia, unul dintre cele mai frumoase și mai cunoscute orașe din Prahova. Atât familia cât și colegiul au educat-o că nimic nu ți se cuvine gratuit în viață fără să muncești și să depui mult efort, după cum spune ca ea. Alexandra a terminat Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, iar în prezent se pregătește pentru o carieră în domeniul medical la Facultatea de Medicina (București).

Reporterii SĂPTĂMÂNA PRAHOVEANĂ au stat de vorbă cu Alexandra despre această pasiune a sa.

„Am lăsat în urmă familia și prietenii, din pasiune pentru carte, performanță, dar și pentru haina militară”

„Acum patru ani am pășit timidă în curtea Cantemirului (n.r. Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza), convinsă că disciplina liceului militar și seriozitatea programului o să mă ajute să mă definesc ca om în viitor.

Acum patru ani am lăsat în urmă familia și prietenii, din pasiune pentru carte, performanță, dar și pentru haina militară. Acum patru ani știam că o să vină o zi când o să mă privesc în oglindă și o să fiu mulțumită de ce văd. Nu m-am înșelat, pot spune că sunt mândră de omul care am devenit. Îți mulțumesc, Cantemir!”, spune Alexandra.

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza ocupă un loc important în evaluarea externă a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, cât și când vine vorba de promovabilitatea la examenul de Bacalaureat.

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza este o institutie prestigioasa de invatamant preuniversitar a Armatei Romane. Incepand din 1954 aici au fost pregatite generatii intregi de cadre militare, după cum este precizat și pe site-ul instituției.

„Pasiunea pentru domeniul medical mi-a fost inspirată de mic copil, de către părinții mei”

„Pasiunea pentru domeniul medical mi-a fost inspirată de mic copil, de către părinții mei. Cu trecerea anilor am descoperit că înclinațiile mele erau către biologie, chimie și fizică, confirmându-mi astfel că Facultatea de Medicină este următoarea instituție pe care doresc să o urmez.

Pot spune că sunt mândră de alegerile mele, fiind convinsă că replica „viitorul sună bine” tocmai a căpătat un alt sens pentru mine.

Având 6 ani în față, sunt convinsă că o să am îndeajuns de mult timp să îmi creionez un profil al „medicului ideal” și să țintesc să mă apropii cât mai mult de el. Până atunci, mă axez să asimilez cât mai multă informație și să mă bucur de tot ce are mai frumos de oferit această facultate”, a spus Alexandra Bărbuță.

OAMENII PRAHOVEI este o rubrică a publicației Săptămâna Prahoveană, care își propune să îi prezinte pe prahovenii care au reușit să își atingă visul și care continuă să țintească cât mai sus, oameni frumoși care au o poveste de viață în spate. Dacă ți-a plăcut ce ai citit, nu uita că poți oricând să ne urmărești pe Facebook pentru mai multe povești!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s