EVENIMENT

FOTO. AEGEE Ploiești și ISU Prahova: „Învață să salvezi o viață”

ANDREEA M.

Acordarea primului ajutor nu trebuie doar să fie accesibil tuturor, ci trebuie să fie și o parte integrantă a unei metode de dezvoltare mai extinse. Această metodă se axează pe prevenire, pentru a construi comunități mai sigure și mai flexibile.

De aceea vineri, 24 noiembrie, în cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Asociația Studenților Europeni AEGEE Ploiești a organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ȘERBAN CANTACUZINO” al Județului Prahova seminarul „Învață să salvezi o viață”.

Inițiativa a luat naștere pornind de la ideea ca fiecare  ar trebui să învețe primul ajutor și să fie dispus să administreze îngrijire de bază, până la sosirea personalului calificat din cadrul serviciului de ambulanță. De asemenea, cunoștințele de prim ajutor sunt folositoare nu numai pentru situațiile de urgență ci și în gestionarea unor leziuni minore la domiciliu, la locul de muncă sau chiar în campusul Universității.

Primul ajutor nu înseamnă o substituire a serviciilor de urgență; acesta este un prim pas vital pentru oferirea unei intervenții rapide și efective care ajută la reducerea traumatismelor serioase și la îmbunătățirea șanselor de supraviețuire. Acționarea imediată și aplicarea tehnicilor adecvate fac o diferență în salvarea vieților.

ISU Prahova a asigurat prezența asistentului medical coordonator SMURD plt.adj. Maria Butoi, paramedicului Constantin Baicu, dar și a voluntarilor: Butoi Ștefania (Anița) și Panait Lavinia-Marilena.

Participanții la seminar au putut afla astfel ce au de făcut în diversele situații de urgență medicală înainte de sosirea ambulanței, tehnici și manevre care, aplicate la timp și corect, pot salva vieți. Studenții s-au arătat interesați, participând activ la atelierele practice pe care plt.adj. Maria Butoi le-a sustinut,  exersand  tehnicile și manevrele de prim ajutor asistati de voluntarii SMURD.

Primul ajutor nu înseamnă doar tehnici, ci este un act de umanitate și de aceea, este o responsabilitate principală a tuturor cetățenilor. Interesul participanților la seminar a demonstrat încă o dată nevoia de astfel de seminarii, urmând ca pe viitor să mai aibă loc acțiuni similare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s