SOCIAL

Cât mai costă un share pe Facebook? În jur de 170 de euro

ELENA V.

John Cristea, moderatorul emisiunii Generația lui John de la Prahova TV a povestit pe Facebook cum unul dintre invitați i-a cerut 170 de euro pentru un share pe Facebook la campania sa de vot a invitatului anului 2017. 


Votează-ți aici favoritul pentru titlul de invitat al anului 2017 Generația lui John!


Iată mesajul lui John Cristea:

„L-am rugat pe un invitat să dea share la top și mi-a zis că mă costă 170 euro.

Sunt oarecum dezamăgit de moment în sine, dar asta pentru că probabil am eu așteptări prea mari de la unii tineri. Nu am să-i dau numele persoanei aici, în public, pentru ca nu are rost. Nu ăsta este scopul acestei „intervenții”.

E absolut normal ca în această perioadă să caut oameni faini pe care să-i implic în această campanie pe care o fac 90 % pentru tineri si cel mult 10% pentru mine și emisiune.

Nu m-am gândit niciodată să le cer bani tinerilor pentru a apărea în emisiune și nici nu am să fac lucru acesta vreodată. Nici nu am să-i plătesc pentru a se murdări de tot soiul de rahaturi, doar pentru a face audiență și a primi mai multe like-uri. Nu ăsta e scopul emisiunii! Fără modestie, dar din punctul meu de vedere, emisiunea a reușit să ajungă un nume sonor, la nivel local și până spre București, datorită tinerilor care cred că schimbare și nu pun banii pe primul loc.

Totuși, nu mă gândeam că va veni un moment în viața asta în care un invitat îmi va cere bani, bani mulți din punctul meu de vedere, pentru un share pe facebook și un InstaStory cu link inclus. Un share, da? O apăsare de buton! O secundă dedicată unei rețele de socializare. Suntem bolnavi după bani și vorbim doar în cifre. Tinerii cer bani pentru că așa văd la adulți sau la copiii care, cu ceva noroc, au ajuns să influențeze masele, în bine sau în rău.

Persoana despre care vă vorbesc, făcând abstracție de momentul în care mi-a cerut 170 de euro pentru un share, este una foarte mișto, cerebrală, pe treaba ei, cunoscută în mediul online, cu sute de mii de urmăritori. Totuși, aceasta spune că își cunoaște foarte bine audiență și că fiecare postare costă bani. Da, asta e limita ei, cel puțin momentan!

Am încercat să înțeleg cele expuse și pentru că am considerat că 170 de euro pentru o postare e prea mult și nu îmi permit o astfel de investiție, i-am propus o sumă mai mică, mai exact 20 de euro. Mi-a spus că e foarte puțin și că îmi urează succes. Și eu ca un prost credeam că o să accepte…

Nu cred că persoana despre care vă vorbesc e vinovată în vreun fel. Poate pur și simplu nu îi place emisiunea sau topul și nu vrea să dea acel share. Dacă e vorba de asta, atunci consider că cel mai indicat ar fi fost să îmi spună clar și direct, nu să-mi vehiculeze sume care se apropie rapid de un salariu minim pe economie.

Cu toții vrem să mâncăm, dar parcă unii dintre noi sau născut cu zeci cu guri la purtător.

În contextul în care toți marii vloggeri și bloggeri produc conținut doar pentru bani, oare ce se va alege de informație? Oare vom mai face lucruri din plăcere, pentru că ne dorim și pentru că apreciem ceea ce se întâmplă? Vom mai trăi?

Banii au început să ne cumpere tot: conținutul postărilor, recomandările, prietenii, alegerile, fericirea din ochi și viața toată”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s